Mede eigenaar, Masseur en therapeut
E-mail: info@kigelia.nl
Brief info

Massage en Orthomoleculair therapeut

Welkom!

Mijn naam is Moreno Giraldi. Ik ben in 1963 in Turijn (Italië) geboren en woon sinds 1989 in Nederland.
Na 20 jaar in de valuta handel gewerkt te hebben, was voor mij de tijd aangebroken om minder met nummers en meer met mensen te werken.
In 1997 heb ik mijn Reiki I gedaan, Reiki II in 2003 en Reiki IIIa masterschap in 2006.

Masseren en gemasseerd worden heb ik altijd interessant gevonden, maar bovenal heb ik ervaren dat het zeer waardevolle technieken zijn om te ontspannen. Net als ademhalingsoefeningen, letten op lichaamshouding en RSI gerelateerde klachten. Ik besloot masseur te worden en in juni 2007 heb ik mijn opleiding tot Sportmasseur afgerond. Om te zorgen dat ik mijn techniek op peil blijf houden volg ik regelmatig cursussen, seminars en trainingen. Ik heb een licentie van NGS.

Als krachtige aanvulling op de behandeling van blessures heb ik de Medical Taping Concept training gevolgd eind 2012. Deze specifieke tapingmethode maakt gebruik van een elastische tape die de volledigheid van de bewegingen bewaar gekoppeld aan een gestimuleerde bloed en lymfatische circulatie (lees meer op de MTC pagina).  Verder heb ik een training gevolgd over Triggerpoints, kleine pijnlijke spierknopen. Vaak zijn deze de oorzaak van gevarieerde klachten (van hoofdpijn tot hartkloppingen en meer) en ze kunnen redelijk eenvoudig behandeld.

In 2009 heb ik het diploma Acupressuur van het CIVAS instituut gehaald kort daarna gevolgd door de diploma Voetreflexologie. Ook deze techniek kan ik als masseur goed in de praktijk toepassen.

In September 2010 heb ik de workshop Quantum-Touch Allergy en de NAET Basis workshop gevolgd. De NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques) is een methode die de verwijdering van allergieën bevorderd.(lees meer op de Allergieën pagina).

In september 2010 ben ik ook begonnen met de opleiding tot Kinesioloog (HBO) bij de Stichting TOPKI en heb inmiddels al verschillende van de modulen met succes afgerond. In december  2012 heb ik de Master TAT module afgerond. Dit  is de afronding van de Allergieën behandeling training waardoor ik nu als Allergieën specialist te boek sta. Het behandelen van allergieën  volgens de TAT (kinesiologische) methode reikt iets dieper dan de NAET methode.

Halverwege 2013 heb ik de opleidingen HBO opleiding Medische Basiskennis en HBO Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond. Ik ben als Orthomoleculair Therapeut aangesloten bij en erkend door de beroepsvereniging MBOG , zodat mijn orthomoleculaire consulten vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering (kijk uw eigen polis erop na). Sinds dan is Orthomoleculaire Praktijk Almere een feit en integrerend deel van Kigelia. De huidige verzekering sisteem schaart Orthomoleculaire geneeskunde/therapei onder deAlternatieve geneeswijze en dus onder de aanvullende verzekeringen. Sportmassages vallen zel nog daarbuiten. Een handvol verzekeraars vergoedt Sportmassage onder een speciale sport pakket en alleen wanneer de masseur in bezit is van een sportzorg diploma en een SCAS registratie. Ik heb FBTO als voorbeeld  genomen … premie Conditie en fitheid 4.95 € p/m (59.40 € p.j) vergoeding 150 € per jaar (dus netto 90.60 €). Ik kon niet vinden of er nog een maximale dagvergoeding is zoals bij alternatieve geneeskunde. Dat zou inhouden dat je ongeveer voor 2 uur behandelingen vergoed kunt krijgen (de tarieven varieren nogal in massageland maar tussen 45.00  € en 65.00 € kun je een professionele masseur vinden). Aan jou de keuze natuurlijk. Ik heb voorlopig besloten (eind 2018) om niet voor de SCAS opleiding en registratie te gaan en mijn tarief onder de 60 € te houden. Bijscholing, boeken, medische onderzoeken blijf ik volgen en lezen en daardoor houd ik mijn kennis actueel en op peil.

Ieder van ons is een uniek wezen en dat betekent ook dat ieder zijn/haar eigen voorkeur heeft voor een behandeling.

Voor de eerste behandeling houd ik altijd een intake/kennismakingsgesprek van circa 15 minuten. Bij elke vervolg behandeling houd ik kort  een update van de situatie.

De behandelingen die ik geef zijn:

Massages:(niet vergoed)

 • Sportmassage
 • Ontspanningsmassage
 • Stoelmassage (ook op locatie)
 • Hotstonemassage

Silhouette en huid verbetering (niet vergoed)

 • Lypossage
 • diverse Lichaamspakkingen

Healing (niet vergoed)

 • Quantum Touch©
 • Reiki

Consulten:

 • Stressrelease (niet vergoed)
 • Massage therapie (niet vergoed)
 • Orthomoleculaire Therapie (vanuit aanvullende verzekeringen meestal vergoed)

Bel of mail als je meer informatie wilt hebben of een afspraak wil maken.

Graag ontvang ik je in onze praktijk.

Moreno.

Masseur en Therapeut

 

Educatie
 • Diploma Sportmassage, NGS – Nederlandse Genootschap Sportmassage
 • HBO Medische basiskennis
 • HBO Orthomolecualir geneeskunde
Lidmaatschappen
 • Lid en Licentiehouder NGS ( NGS masseur nummer 448390)
 • Lid Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs
 • Lid MBOG  Maatschappij ter Bevordering Orthomoleculaire Geneeskunde  (Lidnummer  892TL)
   Certificeringen
 • Certificaat MTC – Medical Taping Concept
 • Certificaat TNC – Trigger Needling Concept – MYOS Academy
 • Lypossage Practitioner