fbpx
Mede eigenaar, Masseur en therapeut
E-mail: info@kigelia.nl
Brief info

Massage en Orthomoleculair therapeut

Welkom!

Voor massage- en orthomoleculaire therapie

Na vele omzwervingen heb ik gevonden waar ik mijn hart heb liggen: de aanvullende gezondheids- en welzijnszorg. In 1963 ben ik als Moreno Giraldi geboren in hartje Turijn en groeide ik als Italiaanse stadsjongen op. De liefde voor natuur is mij bijgebracht door mijn grootouders die in de bergen een appartement hadden, compleet met moestuin. Sowieso vond ik het heerlijk om met de scouting de bergen in te trekken en te genieten van weidse uitzichten en gezonde, zuivere lucht.

Op verzoek van mijn ouders ben ik echter eerst economie gaan studeren en gaan werken in een totaal andere hoek. Inmiddels verhuisde ik definitief naar Nederland, waar ik sinds 1989 woon en werk. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ik ben weer gaan studeren. Dit keer voor Sportmasseur en in 2007 rondde ik mijn opleiding af. Ik ben licentiehouder van NGS (Nederlands Genootschap voor Sport- en Wellnessmassage). Daar word ik nog steeds bijgeschoold om kwaliteit te blijven bieden en nieuwe kennis en technieken aan te leren.

Eenmaal de smaak te pakken en inmiddels met een eigen praktijk, heb ik als krachtige aanvulling op de behandeling van blessures gekozen voor Medical Taping Concept (MTC), waar ik in 2012 voor ben opgeleid. MTC ken je vast: de tapes in vaak felle kleuren worden door veel sporters en niet-sporters gebruikt. Het is een specifieke taping methode die bewegingen controleert, bloed- en lymfatische circulatie stimuleert en pijn kan verlichten. (Lees meer op de MTC pagina).

Helemaal op dreef volgde ik ook een training over Triggerpoints. Triggerpoints zijn kleine pijnlijke spierknopen die gevarieerde klachten kunnen veroorzaken, van hoofdpijn tot hartkloppingen.

Nog twee diploma’s volgden om mijn cliënten maatwerk te kunnen bieden: acupressuur en voetreflexologie. Deze twee technieken bleken supergoed in mijn praktijk toe te passen en zijn een waardevolle aanvulling op massages.

Daarna volgde ik een aantal onderdelen, zoals stress release, van de opleiding kinesiologie om mijn kennis bij te werken en nog meer tools te hebben voor het behandelen van mijn cliënten.

Omdat niemand ooit te oud is om te leren, behaalde ik in 2013 mijn HBO-diploma voor Orthomoleculair Therapeut (inclusief de HBO Medische Basiskennis) en werd ik erkend als therapeut door de MBOG, waardoor ik (deels) vergoed word door de meeste verzekeraars (kijk vooral je polis er even op na, het valt onder alternatieve geneeskunde). Dit is een pittige studie waarin ik veel kennis heb opgedaan. Voeding en biochemische processen in het lichaam zijn van heel grote invloed op onze gezondheid. De MBOG bewaakt de kwaliteit van de therapeuten, ook vanwege het feit dat iedereen zich therapeut kan noemen. Bij MBOG komt een therapeut alleen als hij of zij een gedegen opleiding heeft gevolgd en de juiste papieren heeft. Bijscholing en continue educatie zijn vanzelfsprekend voor elke zichzelf respecterende therapeut en dit wordt ook verwacht van MBOG-erkende behandelaars. Het is daarom altijd aan te raden een erkende therapeut te kiezen.

 

One shoe doesn’t fit all en een holistische visie

Mijn behandelwijzen staan altijd op 2 pijlers.

De eerste pijler is dat ik jou als cliënt zie als de mens die je bent. Je bent geen verzameling ledematen, ziektes, klachten of genen, maar iemand die iets zoekt of nodig heeft. Standaard protocollen werken daardoor maar deels. We bespreken wat er aan de hand is, wat je wilt en verwacht, waarbij je hulp nodig hebt. Zijn er klachten en zo ja, welke klachten hebben prioriteit? Een persoonlijke kijk, van zowel jou als expert (over jezelf) en mij als deskundige (gezien mijn vak), geven -zo blijkt uit ervaring- een veel grotere kans van slagen en het duurzaam verbeteren van kwaliteit van leven. Ik behandel met natuurlijke oliën en pakkingen, die op een fair-trade wijze zijn gewonnen en gemaakt. Hoe dichter bij de natuur, hoe groter de kans dat het bij jouw lichaam past.

De tweede pijler is een holistische visie.

Het holisme is een wereldbeeld dat ervan uitgaat dat alles met alles samenhangt. Het idee is dat er in feite niets te zeggen valt over het geheel wanneer je alleen afzonderlijke delen van de werkelijkheid bestudeert. De waarde van het geheel is bovendien groter dan de optelsom van de delen. De term holisme is nog vrij jong. Hij is in 1926 geïntroduceerd door de Zuid-Afrikaanse staatsman Jan Christiaan Smuts. Hij baseerde zich op het Griekse holos ‘geheel’.(onzetaal.nl)

Ik kan mij vinden in deze definitie. We zijn meer dan de som van de cellen. Ons lichaam reageert op invloeden van binnen ( bijvoorbeeld emoties, gemoedstoestanden, ziektes) en buiten (sociale druk, omgeving/ecosysteem, voeding). Daar waar een onbalans ontstaat zijn vaak meerdere invloeden betrokken. Herstellen zal makkelijker en efficiënter gaan als alle aspecten aandacht krijgen. Een veelzeggend beeld dat ik tegenkwam in de kinesiologie laat dit mooi zien:

driehoek van de invloeden op het menselijke lichaam-geest-structuur gezonde balans

Eind 2018 heb ik de opleiding “van Passie naar Professie” gevolgd. Deze opleiding voegt de eeuwenoude acupunctuur en traditionele Chinese Geneeswijze samen met hedendaagse medische kennis én de brede blik vanuit de Orthomoleculaire Geneeskunde.

Door op deze manier holistisch te werken en beproefde kennis uit verschillende hoeken toe te passen worden behandelingen vele malen effectiever.

Een voorbeeld uit de praktijk: een cliënt komt bij mij voor spierstijfheid in de nek en het schoudergebied, een veel voorkomende klacht. Een ontspannende massage, het behandelen van triggerpoints en het gebruik van een goede olie helpen de klacht te verminderen. Als we ook nog de moeilijk stromende energie van de dunne darm meridiaan betrekken en samen onderzoeken waar (en waarom) deze energie blokkeert, blijkt de volledige behandeling veel effectiever te zijn!

Een paar belangrijke punten nog:

Voor de eerste behandeling hebben we samen altijd een intake/kennismakingsgesprek van circa 15 minuten. Daarin vraag ik van je dat je mij zoveel mogelijk vertelt over je klachten en verwachtingen. We brengen alles in kaart. Ik leg met een animaties uit hoe de werking van je spieren is. Met jouw informatie ga ik werken bij de vervolgafspraken. Bij een therapeutisch traject is belangrijk veranderingen te blijven monitoren. Daarom houd ik een dossier bij met wat we afspreken, de behandelingen en de veranderingen om bij te kunnen sturen tot het behalen van de gewenste situatie. Deze dossiers vallen onder het dossierplicht en het geheimhouding plicht volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst.

De behandelingen die je kunt boeken zijn:

Massages:(niet vergoed)

 • Sportmassage
 • Ontspanningsmassage
 • Stoelmassage (ook op locatie)
 • Hotstonemassage
 • Massage en/of pakking in combinatie met Swedana stoomcabine

Silhouette- en huidverbetering (niet vergoed)

 • Lypossage
 • Diverse (Detox)Lichaamspakkingen
 • Luxe Amber massages en pakkingen

Consulten:

 • Stressrelease (niet vergoed)
 • Begeleiding bij Burn-out, Chronische ziektes (als aanvulling tot Orthomoleculaire therapie of als zelfstandige coaching traject)
 • Massagetherapie (niet vergoed)
 • Orthomoleculaire Therapie (vanuit aanvullende verzekeringen meestal vergoed)

Bel of mail gerust als je meer informatie wilt hebben of een afspraak wil maken. Of maak direct een afspraak via Treatwell/deze button.

Graag ontvang ik je in mijn praktijk.

Moreno.

Masseur en Therapeut

 

Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.