fbpx

Wat is Trigger Needling Concept©?

Trigger (Dry) Needling Concept© is een effectieve methode voor spiergerelateerde klachten zoals pijn, stijfheid en soms een zwaar gevoel wat aan triggerpoints gerelateerd kan zijn. Met deze techniek worden triggerpoints en bepaalde zones behandeld door het inbrengen van droge (dry), dunne, stalen, steriele naalden (acupunctuur naalden). Er worden geen vloeistoffen of medicatie ingespoten.

Steriele naalden voor dry needling zijn een voor een verpakt.

Doel van de behandeling is om fysiologische processen te stimuleren die herstelbevorderend werken door kortdurend in een spier prikken.

Trigger (Dry) Needling Concept resulteert vaak in een snelle verbetering van mobiliteit en directe pijnvermindering van de aangedane spier(en).

Trigger Needling Concept - meer dan Dry needling alleen

Wanneer TNC toepassen?

Trigger (Dry) needling word toegepast bij pijnpunten en gebieden op aanwezige triggerpoints, op lokale pijnpunten (Ah Shi punten), op desbetreffende segmentale punten en in sommige gevallen worden ook acupunctuurpunten bij de behandeling betrokken.

Applicatie van triggerpointtherapie e/o TNC kan zeer nuttig zijn bij vele chronische pijnsyndromen zoals o.a.:

  • chronische lage rugpijn;
  • post whiplash syndroom;
  • KANS (klachten aan arm, nek en schouder);
  • spanningshoofdpijn, migraine;
  • fibromyalgie;
  • spastische darm (PDS/IBS);
  • impingement syndroom (schouder);
  • tennis- of golferelleboog;
  • blessure en/of overbelasting bij sporters.

Wat kunt u verwachten tijdens een TNC behandeling?

Het inbrengen van het naaldje is bijna pijnloos. Wanneer de triggerpoint wordt geprikt, ontstaat een bijna krampachtig gevoel op de plek zelf of een uitstralende doffe pijn in het referred pijn gebied”. Dit komt door deaanspanning van spier vezels en het is vaak van korte duur. Dit krampachtige gevoel wordt vaak gevolgd door een snelle samentrekking (twitch) van de spier en de ontspanningsfase waarin de pijn zakt. Een licht beurs, zwaar of vermoeid gevoel kan ontstaan rondom het behandelde gebied. Dit is normaal en van korte duur.

Voor meer informaties neem contact of maak direct een afspraak.

 

Trigger Needling helpt bij chronische pijn

Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.