Lichaamsbehandelingen

met Lakshmi producten

Lichaamsbehandelingen zijn in Nederland nog niet zo bekend. Soms biedt een sauna een behandeling aan; al is dat zelden maatwerk. In Italië, waar Moreno is geboren en getogen, wordt voor het hele lichaam goed zorg gedragen. Bij Kigelia hebben we een nieuwe serie behandelingen samengesteld. Speciaal voor het lichaam (en daarmee ook voor een ontspannen geest, de stofwisseling, de vochthuishouding, enzovoorts). Voor deze serie lichaamsbehandelingen putten we uit de Ayurvedische kennis en gebruiken we producten die in Italië worden geproduceerd. East meets West (en South meets North).

Uit het Sanskriet ayur (leven) en veda (kennis/weten), is Ayurveda een filosofische expressie van de zoektocht naar het harmonische leven. Met haar 5000 jaar, reikt Ayurveda ons een aantal suggesties/aanwijzingen over hoe men beter voor zichzelf kan zorgen op de lichamelijk en geestelijke vlakte. Zo kent de Ayurveda ook een op voeding gebaseerd geneeskundig advies, wat gecombineerd kan worden met de orthomoleculaire therapieën van Moreno.

Ayurvedische invloed op de pakkingen

De Ayurvedische filosofie maak duidelijk de connectie tussen de alle elementen van het lichaam, de huid en alle vitale processen die in het lichaam plaats vinden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

De inzichten die voortkomen uit de observatie en bestudering van de natuur en haar vijf elementen (ether/ruimte, water, lucht, vuur en aarde) zijn drie dosha’s ontstaan: Vata, Pitta, Kapha, als expressie in de mens van deze natuurlijke krachten. In ieder mens werken deze krachten op unieke wijze en de verschil in sterkte en aanwezigheid karakteriseert de “menselijke typologie”. Er zullen mensen zijn die uitgesproken, dominante eigenschappen van één van de dosha’s hebben. Andere zullen misschien meer een mix van de verschillende dosha’s in zich hebben, zonder één dominante. Bij de dosha’s gaat het om een prettige balans. Energie is steeds in beweging, in constante verandering en op zoek naar balans. Balans niet als statisch concept maar als evenwicht, steeds fluctuerend.

Zonder de pretentie te hebben als puur Ayurvedisch therapeut te werken, hebben we een aantal behandelingen samengesteld die gericht een aantal vaak voorkomende problematieken aanspreken en helpen verbeteren. Door middel van observatie en vragen zullen we de behandeling en bijhorende producten  op uw persoonlijke situatie afstemmen en u de best passende combinatie adviseren. Binnenkort zult u meer informatie vinden over de specifieke behandelingen. Hieronder vindt u alvast een korte beschrijving van de types (dosha’s) en behandelingen.

Naast de behandeling in de salon is het mogelijk/aangeraden om special afgestemde producten thuis te gebruiken om de weldadige effecten van de behandeling verder voort te zetten voor een optimaal resultaat.

Lakshmi Garshan Slim producten voor pakkingen bij harde cellulite

Ayurvedische constitutie

Om u een idee te geven van hoe de Ayurveda naar de huid kijkt, volg een korte opsomming van eigenschappen die aan de drie dosha’s toegedicht worden:

VATA (lucht, ether)

Dunne huid met veel mimiek, zacht, licht en met fijne poriën. Uit balans Vata huid is vaak talg en vocht arm, mat en droog. Gauw getekend door expressielijntjes kan jeuken en craquelé er uit zien. Heeft zorg en voeding nodig. Ook de ouder wordende huid kan met producten geschikt voor het Vata-huidtype uitstekend worden behandeld.

PITTA (vuur, water)

Helder, goed doorbloede en gemiddelde huiddikte met normale huidglans, normale poriën en vaak sproetjes. Onevenwichtige Pitta huid is gevoelig, kan vetarm zijn en zowel pukkeltjes vertonen als uitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. Heeft kalmerende en balancerende producten nodig.

KAPHA (water, aarde)

Zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, iets grotere poriën en meer huidglans. Tekens van onbalans zijn de neiging om vet te worden met grotere poriën, acne, rosasea en overmatige glans. Soms is de huid bleek en slecht doorbloed. Heeft vochtherstellende, reinigende en huidfunctie-stimulerende producten nodig.

Swedana - de stoomtunnel dat zorgt voor een zuivere huid en voor en beter opnamen van olieen en kruidenextracten.

Welke pakkingen kunt u reserveren

Detox-pakking : Diverse  mogelijkheden tot ontgifting en re-activatie van het metabolisme (celstofwisselingssysteem van het lichaam). Massage met medicinale kruiden in combinatie met  zachte warme stoom bevordert de opname van de werkende stoffen van de pakking. Dankzij het gebruik van een speciaal ontworpen stoombad-cabine voor op de behandeltafel, waar u heel comfortabel blijft liggen (uw gezicht blijft vrij), wordt de werking van de verschillende kruidenextracten versterkt.

Anti-cellulitis & behandeling van vochtophopingen : Combinatie van een droogmassage met ruwe zijden handschoenen en pakkingen gericht op uw type cellulitis (Vata, Kapha en Pitta ontwikkelen allen een ander soort cellulitis) . Deze massage stimuleert de doorbloeding in de weefsel. Voor de tere Vata huid is de droog massage  niet geschikt. Voor deze mensen hebben wij een zachte enzymatische peeling, die de reiniging van de huid voor zijn rekening neemt.

Anti-aging, verstevigend, littekens en striae verzachtend : Deze behandeling is geschikt voor alle delen van het lichaam, in het bijzonder voor hals, decolleté, borsten en buik. Verstevigt de bindweefsel en versterkt de elastische vezels in de huid en tegelijk balanceerd de droog wordende huis. Behandeling houdt in een enzymatische peeling (zuren uit passibloem en mango), een peel-off masker en een massage met rijke olie (sesam, tarwekiem, Argan, avocado em muskrose.  Voor een nog optimaler resultaat adviseren we  het gebruik van een ampul om plaatselijk nog extra werkstoffen toe te brengen vraag voor de mogelijkheden). Voor thuis is er ook een Firming cream om de effect van de behandeling te ondersteunen en verlengen.

Behandeling Platte buik & buikpijn : Behandeling (massage) voor een platte buik. Geeft verlichting bij pijn, gasvorming en kramp. De diepe werking van de kruiden brengen ontspanning in de darmen.

Behandeling bij Spier- en gewrichtspijn : Deze massage met kruiden extracten en etherische oliën verlicht  spier en gewricht pijn op een zachte manier.

Vermoeide, zware en gezwollen benen : Uw vermoeide, gezwollen en zware benen worden weer in vorm gebracht en de zwellingen verminderen. Vochtafdrijvende massage met direct een fris en licht gevoel als gevolg.

Alle producten van Lakshmi zijn geispireerd uit de ayurveda en zijn ECO- BIO gecertificeerd.

LAkshmi. Ayurvesdische traditie voor lichaam en geest. ecologisch biologische cosmetica producten voor de salon. Kennis en passie met respect voor de natuur

Lakshmi Garschan Tonic producten - voor de sclerotische cellulite

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Maak een afspraak