fbpx

Lakshmi rituals

met Lakshmi producten

Lichaamsbehandelingen zijn in Nederland nog niet zo bekend. Soms biedt een sauna een behandeling aan; al is dat zelden maatwerk. In Italië, waar Moreno is geboren en getogen, wordt voor het hele lichaam goed zorg gedragen. Bij Kigelia hebben we een nieuwe serie behandelingen samengesteld. Speciaal voor het lichaam (en daarmee ook voor een ontspannen geest, de stofwisseling, de vochthuishouding, enzovoorts). Voor deze serie lichaamsbehandelingen putten we uit de Ayurvedische kennis en gebruiken we producten die in Italië worden geproduceerd. East meets West (en South meets North).

Uit het Sanskriet ayur (leven) en veda (kennis/weten), is Ayurveda een filosofische expressie van de zoektocht naar het harmonische leven. Met haar 5000 jaar, reikt Ayurveda ons een aantal suggesties/aanwijzingen over hoe men beter voor zichzelf kan zorgen op de lichamelijk en geestelijke vlakte. Zo kent de Ayurveda ook een op voeding gebaseerd geneeskundig advies, wat gecombineerd kan worden met de orthomoleculaire therapieën van Moreno.

Ayurvedische invloed

De Ayurvedische filosofie maak duidelijk de connectie tussen de alle elementen van het lichaam, de huid en alle vitale processen die in het lichaam plaats vinden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

De inzichten die voortkomen uit de observatie en bestudering van de natuur en haar vijf elementen (ether/ruimte, water, lucht, vuur en aarde) zijn drie dosha’s ontstaan: Vata, Pitta, Kapha, als expressie in de mens van deze natuurlijke krachten. In ieder mens werken deze krachten op unieke wijze en de verschil in sterkte en aanwezigheid karakteriseert de “menselijke typologie”. Er zullen mensen zijn die uitgesproken, dominante eigenschappen van één van de dosha’s hebben. Andere zullen misschien meer een mix van de verschillende dosha’s in zich hebben, zonder één dominante. Bij de dosha’s gaat het om een prettige balans. Energie is steeds in beweging, in constante verandering en op zoek naar balans. Balans niet als statisch concept maar als evenwicht, steeds fluctuerend.

Zonder de pretentie te hebben als puur Ayurvedisch therapeut te werken, hebben we een aantal behandelingen samengesteld die gericht een aantal vaak voorkomende problematieken aanspreken en helpen verbeteren. Door middel van observatie en vragen zullen we de behandeling en bijhorende producten  op uw persoonlijke situatie afstemmen en u de best passende combinatie adviseren. Binnenkort zult u meer informatie vinden over de specifieke behandelingen. Hieronder vindt u alvast een korte beschrijving van de types (dosha’s) en behandelingen.

Wat is een Lakshmi ritual?

De Lakshmi rituals(rituelen) is een nieuw concept waar we de weldaadige ervaring in de salon, thuis laten doorzetten. Het deel zelfzorg verlengt en versterkt de effecten van de behandeling in de salon. Daarnaast wordt niet alleen het uiterlijke deel van het lichaam maar krijgt u ook adviesen hoe de innerlijke zelf kunt afstemmen met uw constitutie. Lichaam en geest op een lijn. Je beslist zelf hoe diep en dus hoe effectief en efficient je de behandeling wilt doorzetten. Moreno bespreekt graag met je welke en wanneer je  sommige producten kunt gebruiken om je nog beter te voelen en het maximale uit de behandeling te halen.

Hier volgen een aantal rituelen met verschillende doelen. Vaak voorkomende “problematieken” worden hierbij geadresserd. Uiteraard alle rituele bij Kigelia worden  gepersonlaiseerd op jouw behoefte en persoonlijke wensen en behoeftes.

Als je  geinteresserd bent en wilt weten welke ritueel bij jou het best past, neem contact met Moreno. Dit kan per mail (info@kigelia.nl), telefonisch, what’sapp of sms op 0622.775353.

 

Over de Ayurvedische constitutie

Om u een idee te geven van hoe de Ayurveda naar de huid kijkt, volg een korte opsomming van eigenschappen die aan de drie dosha’s toegedicht worden:

VATA (lucht, ether)

Dunne huid met veel mimiek, zacht, licht en met fijne poriën. Uit balans Vata huid is vaak talg en vocht arm, mat en droog. Gauw getekend door expressielijntjes kan jeuken en craquelé er uit zien. Heeft zorg en voeding nodig. Ook de ouder wordende huid kan met producten geschikt voor het Vata-huidtype uitstekend worden behandeld.

PITTA (vuur, water)

Helder, goed doorbloede en gemiddelde huiddikte met normale huidglans, normale poriën en vaak sproetjes. Onevenwichtige Pitta huid is gevoelig, kan vetarm zijn en zowel pukkeltjes vertonen als uitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. Heeft kalmerende en balancerende producten nodig.

KAPHA (water, aarde)

Zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, iets grotere poriën en meer huidglans. Tekens van onbalans zijn de neiging om vet te worden met grotere poriën, acne, rosasea en overmatige glans. Soms is de huid bleek en slecht doorbloed. Heeft vochtherstellende, reinigende en huidfunctie-stimulerende producten nodig.

Swedana - de stoomtunnel dat zorgt voor een zuivere huid en voor en beter opnamen van olieen en kruidenextracten.

Welke rituals of pakkingen kunt u reserveren

Garshan rituals – Anti-cellulite & behandeling van vochtophopingen 

Lakshmi anti-Cellulite ritualsCombinatie van een droogmassage met ruwe zijden handschoenen en pakkingen gericht op jouw type cellulitis (Vata, Kapha en Pitta ontwikkelen allen een ander soort cellulite) . Deze behandeling stimuleert de doorbloeding in de weefsel. Voor de tere Vata huid is de droog massage niet geschikt. Voor deze mensen hebben wij een zachte enzymatische peeling, die de reiniging van de huid voor zijn rekening neemt.

Wat houdt de ritual in de salon in: ruwe zijde handschoenen scrub of enzymatische peeling, Garshan DREN/SLIM of TONIC pakking  inmasseerd op het  “probleemgebied”, Stoomtunnel (swedana), afnemen paking met warme waterkompressen, afsluitend massage met créme of speciale olie. Om de behandeling te versterken is het mogelijk om speciale serums in ampullen toe te voegen. Door het gebruik van stoomtunnel (vergelijkbaar als een turkse stoombad), wordt je lichaam nat door condensatie. Daaarom draag je in principe niets aan in de tunnel (zoals bij de sauna). We hebben wegwerp broekjes voor je als dat je comfort verhoogt.

Hoe gaat het verder thuis: om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt.

Kumari ritual. Borst- en lichaamsverstevigend, littekens en striae verzachtend.

Lakshmi Kumari - borst en lichaamsversteviging

Deze behandeling is geschikt voor alle delen van het lichaam maar in het bijzonder voor hals, decolleté, borsten en buik. Het verstevigt de bindweefsel en versterkt de elastische vezels in de huid en tegelijk balanceerd de droog wordende huid.  Voor een nog optimaler resultaat adviseren we  het gebruik van een ampul om plaatselijk nog extra werkstoffen toe te brengen vraag voor de mogelijkheden).

Wat houdt de ritual in de salon in:  enzymatische peeling (zuren uit passibloem en mango),  peel-off masker (eventueel met ampul),  massage met rijke olie (sesam, tarwekiem, Argan, avocado em muskrose).

Hoe gaat het verder thuis: om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt.

UDARA ritual voor een platte buik & buikpijn: 

Lakdshmi UDARA voor een plaate buik en tegen buikpijnOntspant en modelleert. Voor een platte buik. Geeft verlichting bij pijn, gasvorming en kramp. De diepe werking van de kruiden brengen ontspanning in de darmen.

Wat houdt de ritual in de salon in: ruwe zijde handschoenen scrub of enzymatische peeling, massage met  Udara olie, Garshan DREN(aige) pakking op buik (eventueel uit te breiden naar gehele torso en benen), Stoomtunnel (swedana), afnemen paking met warme waterkompressen, afsluitend massage met créme. Door het gebruik van stoomtunnel (vergelijkbaar als een turkse stoombad), wordt je lichaam nat door condensatie. Daaarom draag je in principe niets aan in de tunnel (zoals bij de sauna). We hebben wegwerp broekjes voor je als dat je comfort verhoogt. (lees meer op de UDARA pagina).

Hoe gaat het verder thuis: Om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt.

Art Reu ritual, bij Spier- en gewrichtspijn  

Lakshmi Art Reum voor soepele spieren en gewrichtenDeze massage met kruiden extracten en etherische oliën verlicht spier en gewricht pijn op een zachte manier.

Wat houdt de ritual in de salon in: ruwe zijde handschoenen scrub of enzymatische peeling, Stoomtunnel (swedana), massage met Art Reum massage olie.  Door het gebruik van stoomtunnel (vergelijkbaar als een turkse stoombad), wordt je lichaam nat door condensatie. Daaarom draag je in principe niets aan in de tunnel (zoals bij de sauna). We hebben wegwerp broekjes voor je als dat je comfort verhoogt.

Hoe gaat het verder thuis: om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt.

Crio Gamathi ritual voor zware benen en lymfatische stagnatie

Lakshmi Crio Gamathi - voor zware en vermoeide benenUw vermoeide, gezwollen en zware benen worden weer in vorm gebracht en de zwellingen verminderen. Vochtafdrijvende massage met direct een fris en licht gevoel als gevolg.

Wat houdt de ritual in de salon in: enzymatische peeling, aanbrengen protective fluid (en evtueel ampul), Crio Mud pakking op de benen, afnemen paking met lauw waterkompressen, afsluitend massage met créme.

Hoe gaat het verder thuis: om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt.

DETOX ritual. Complete ondersteuning van je lichaamseigen ontgiftingmechanisme

Lakshmi Garshan Dren Black Mud voor intensieve detox actieJe lichaam ontgift (detoxt) dagelijks, in de nacht. Om dit proces te ondersteunen kun je via de huid ook een bijdragen geven. Deze ritual werkt uitstekend in combinatie met een perioden van alternative vasten of een reinigingskuur. Gezien dat ontgiften verbruikt veel enrgie, pas ik deze ritual aan op je energie niveau. Dit houdt in dat we  tijd moeten nemen om in kaart te brengen welke  vorm en intensiteit je het best kunt verdragen.

Wat houdt de ritual in de salon in: ruwe zijde handschoenen scrub of enzymatische peeling,  Garshan DREN(aige) en Dark Mud pakking (deels- of fullbody nagelang de gewenste intensiteit), Stoomtunnel (swedana), afnemen paking met warme waterkompressen, afsluitend massage met créme of speciale drainerende olie. Door het gebruik van stoomtunnel (vergelijkbaar als een turkse stoombad), wordt je lichaam nat door condensatie. Daaarom draag je in principe niets aan in de tunnel (zoals bij de sauna). We hebben wegwerp broekjes voor je als dat je comfort verhoogt.

Hoe gaat het verder thuis: om een nog betere resultaat te kunnen bereiken, kun je verschillende producten gebruiken en acties verrichten volgens de schema die je van Moreno krijgt. Vaak is het aan te raden om dieze ritual met een korte reinigingskuur te combineren.

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Maak een afspraak
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.