fbpx

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Het woord ontstaat uit ‘Orthos’, het Grieks voor juist, correct of passend en ‘moleculair’ dat verwijst naar de structuur van moleculen (biochemie).

Het principe van orthomoleculaire geneeskunde en de daarop gebaseerde therapie is het zoeken naar de verbanden tussen klachten en het verlopen van de biochemische functies in het lichaam. Het doel is het herstellen van de balans in het lichaam door het aanbieden van de ‘juiste’ voedingstoffen, die het lichaam kan gebruiken om te herstellen en gezond te blijven.

Voeding is het middel dat het menselijke lichaam gebruikt om, door chemische reacties, energie en stoffen te produceren om te kunnen overleven, groeien, ontwikkelen, denken en bewegen. Wanneer de hoeveelheden en kwalitatieve eigenschappen van ons voedingspatroon niet optimaal afgestemd zijn op onze lichaamsbehoeftes, kunnen ziektes, allergieën of intolerantie zich voordoen, al dan niet onmiddellijk.

Orthomoleculaire geneeskunde beperkt zich niet tot het tellen van de hoeveelheden van stoffen die we nodig hebben, maar onderzoekt de (biochemische) reacties die deze stoffen in het lichaam veroorzaken. Deze reacties zijn nauw verbonden met uw individuele behoeftes en uw lichamelijke en psychische gesteldheid. Uiteindelijk zijn we allemaal anders. Om eventuele tekorten aan te vullen kies ik bij voorkeur voedingsmiddelen maar soms kan dat (tijdelijk) niet voldoende zijn en adviseer het gebruik van suppletie.
Te denken valt aan stoffen waarin vitaminen, mineralen, kruiden, enzymen, sporenelementen enz. verwerkt zijn (gezonde voeding en voedingssupplementen). De dosering van de geadviseerde producten varieert als gevolg van de behoefte, de gekozen behandeling en de mogelijkheden.

een gebalanceerde voedingspatroon is antiaging en houdt je fit en vitaal

Wanneer orthomoleculaire therapie

Bij orthomoleculaire interventie bij ziekte kunt u aan het volgende principes denken:

  • De juiste stoffen aan het lichaam aanbieden verbetert het vermogen van het lichaam om genezingsproces te bevorderen.
  • Orthomoleculaire therapie is en complementaire therapie en kan naast een behandeling door arts of andere specialist plaatsvinden, uiteraard in overleg.
  • Om ziektes te voorkomen kunnen we samen naar uw leef- en eetpatroon kijken en op eenvoudige wijze verbeteringen aan te brengen.

Natuurlijk voorkomen we ziekten liever dan ze te moeten genezen.
Daarom, naast de persoonlijke consulten waar advies gegeven wordt hoe het voedingspatroon verbeterd kan worden, organiseer ik ook preventieve ‘osteoporose scan’ dagen, informatieve dagen over overgewicht, diabetes mellitus en prestatie ondersteunend supplementengebruik.

U wordt serieus genomen

Steeds vaker mensen zeggen dat ze moe zijn, futloos, geen energie hebben, vaak opgeblazen buik hebben, moeilijke stoelgang of juist “te”makkelijk, moeite met concentratie, hoofdpijn… Dit en meer kan onder andere door een voedsellintolerantie of een hormonale onbalans, een uit balans geraakte darmflora of een parasiet veroorzaakt worden. Belangrijk om die oorzaak te vinden! Door het uitvoeren van ontlasting- en/of bloedonderzoek kan vaak meer duidelijkheid geschept worden. Meten is weten!
Ik kijk graag naar de mens als geheel en geloof dat er meer verbanden zijn tussen klachten dat normaal (regulier) wordt gedacht.

Meer informatie kunt u op onze specialistische site op-almere.

 

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.