fbpx

Als ontspanning net niet genoeg is

Ontspanningsmassage heeft het ontspannen van lichaam en geest als doel. De warme oliën, soms warme stenen, helpen je spieren zich te ontdoen van de spanning van de dag, waarna je je relaxed en vaak een beetje rozig voelt. Het ritmische strijken is erop gericht je spieren en zenuwstelsel te laten weten dat het tijd is om de drukte los te laten. Je geest dwaalt een beetje af en kunt soms zelfs (bijna) in slaap vallen. Heerlijk zo’n moment voor jezelf, toch?

Hoe prettig dat ook mag zijn, er zijn momenten waarin je meer dan ontspanning nodig hebt, bijvoorbeeld als de spieren ergens in je lichaam, nog steeds pijnlijk aanvoelen. Ken je het gevoel dat je ‘s ochtends wakker wordt en je jehoofd niet helemaal soepel kunt draaien?  Of dat je onderrug protesteert?  Of dat je benen loodzwaar aanvoelen? Dat kan na een sportblessure zijn, een oud trauma, of gewoon zonder een direct aanwijsbare oorzaak. Soms is je lichaamshouding anders dan anders en je ontwikkelt, onbewust, een scheefstand wat op termijn pijn veroorzaakt. Daar is massagetherapie op gericht.

 

Hoe werkt het

Massagetherapie is een combinatie van verschillende technieken met als doel, de oorzaak van je pijn/de klachten op te sporen en op te lossen. Daarvoor is er een ander soort aandacht nodig dan bij een ontspanningsmassage. De anamnese (de vragen voorafgaande de behandeling) is uitgebreid en ik, als therapeut, probeer met jou de oorzaak van je klacht op te sporen. In mijn ervaring, is soms verrassend om te ontdekken waar de échte oorzaak van de pijn ligt. Je kunt voelen dat je nek vast zit en de oorzaak blijkt te liggen in een te hoge spanning in je kuiten of zelfs onder je voeten! Als we verder en dieper zoeken, kan ook zijn dat we onverwerkte emoties vinden die kunnen zorgen voor een onbalans in je lichaam! Daarnaast zie ik veel klachten die hun oorsprong vinden in de darmen of een verstoord slaapritme.

Om de beste behandelmethode te kunnen adviseren en toepassen, zullen we eerst op onderzoek gaan. Ik gebruik mijn kennis van westerse anatomie en fysiologie (hoe het lichaam in elkaar zit), begrippen uit de acupunctuur en oosterse geneeskunde, mijn ervaring en intuïtie om jouw informatie te analyseren en de verbanden zoeken die aan de basis van je klacht kunnen liggen.

Dat betekent in de praktijk dat de anamnese iets langer duurt (de eerste keer) en dat ik een inspectie en een aantal gerichte (spier-) testen uitvoer. Daarna bespreek ik mijn bevindingen met je, hoe ik je denk te kunnen helpen en met welke technieken ik wil werken (het behandelplan). Het hoeft niet enorm ingewikkeld zijn, maar ik vind het essentieel dat je het met de behandeling(en) eens bent en dat je het behandelplan begrijpt. Dus je bent van harte welkom vragen stellen!

Welke technieken pas ik toe

Ik gebruik verschillende technieken die soms ook op zichzelf staand aangeboden kunnen worden; zoals Hot Stones of Triggerpointstherapie, maar ik geef de voorkeur aan het holistisch beeld waardoor ik meerdere “tools” kan inzetten om je te helpen.

Een behandeling kan bestaan uit sportmassage met het los maken van triggerpoints (spierverhardingen/verkrampingen) met vingers of naalden (dryneedling), een warme steen en een paar myofasciale (bindweefsel-) grepen. Ik zal je ook mogelijk wat huiswerk geven in de vorm van oefeningen om het effect van de behandeling te ondersteunen of voortzetten. Dit totdat je pijnvrij bent. Als we dat bereikt hebben, kunnen afspreken hoe je verder je lichamelijke conditie gaat onderhouden.

 

Als je het wenst en ik vind dat het van toegevoegde waarde zou zijn, kunnen we over het inzetten van middelen (supplementen of energetische  druppels bijvoorbeeld) om je herstel te ondersteunen en verder te bespoedigen.

Denk je iets meer dan puur ontspanning nodig te hebben? Maak dan een afspraak voor Massage therapie.

Weet je het niet zeker? Neem contact met me via mail, facebook Messenger (privé bericht), SMS, whatsapp (0622775353) dan kan ik je adviseren.

 

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Make an Appointment
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.