fbpx

Cellulitis of cellulite

Wat is het en wat kun je er aan doen

Cellulite is een aandoening van het onderhuidse vetlaag, waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid een sinaasappelschil-achtig uiterlijk krijgt. Cellulite wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd en is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen ophoping uit zowel de omgeving als uit voedsel.  Bij cellulite kunnen de kuiltjes en bobbeltjes in de huid vaak zeer gevoelig zijn. Cellulite komt vooral voor op de billen, benen en bovenarmen en is (medisch gesproken) volkomen onschuldig. De meerderheid van de vrouwen heeft er in meer of mindere mate last van terwijl bij mannen minder vaak voorkomt. Het komt niet alleen voor bij mensen met overgewicht, maar een extra dikke laag vetcellen helpt niet. De vethuishouding is bij cellulite uit balans geraakt , mogelijk door hormonale (oestrogeen) disbalans, erfelijke belasting en vrij vaak een verminderde locale bloedcirculatie. Alcohool, suikers en cafeine spelen waarschijnlijk ook een rol in het ontstaan van cellulite zoals onvoldoende lichaamsbeweging.

Cellulitis noemen we een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Deze ontsteking gaat normaliter gepaard met roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulitis is, net als de huidaandoening wondroos, een vorm van huidontsteking die vaak veroorzaakt word door een stafylokokkusbacterie. De ontsteking breidt zich vrij snel uit en moet behanded worden met antibiotica (al dan niet van natuurlijke aard). Een bezoek aan de huisarts is hier het advies.

Behandelingen

In geval van cellulitis is het inzetten van antibiotica bijna niet te vermijden. Het is wel belangrijk de darmflora te helpen herstellen tijden en na de kuur. We zullen de mogelijkheden van het gebruik van natuurlijke antibiotica en hoe de balans in de darmen kan bevorderd worden. Waar de natuurlijke weg niet bewandelbaar is of niet gewenst is zullen we een bezoek aan de huisarts of specialist adviseren.

Wat kunnen we tegen cellulite doen?

Lypossage

Lypossage™ is een natuurlijke lichaamsmodellerende behandeling.
Deze manuele massagetechniek is ontwikkeld door de Amerikaan Charles W. Wiltsie,een internationaal welbekende massagetherapeut en trainer. Hij heeft in 1999 een studie/project over cellilite en overgewicht op 100 vrouwen uitgevoerd. Door het toepassen van intensieve handgrepen op het “probleem”gebied, bereikte hij gemiddeld 12.5 cm omvangvermindering, zonder noemenswaardig gewichtsverlies. Zijn resultaten zijn in diverse Amerikaanse vakbladen gepubliceerd.
Het is een alternatief voor de chirurgische ingreep Liposuctie. Cellulite en bobbels worden aangepakt met een intensieve massage. De effecten van Lypossage™ zijn niet alleen gericht op vermindering van cellilite maar ook tot een verbetering van de doorbloeding en een strakkere huid. Deze massage helpt om het teveel aan vocht en vet in het onderhuids bindweefsel af te voeren. Het gaat om het uiterlijk te verbeteren maar ook, en misschien zelfs meer, om u ´lekker` in uw vel te doen voelen en energieker te kunnen zijn.
Lypossage™ is dus wel een figuurcorrigerende behandeling maar geen afvalkuur. Lees meer op de Lypossage pagina.

lakshmi Garshan TONIC voor de sclerotische celluliteAyurvedische anti-cellulite & behandeling van vochtophopingen

Combinatie van een droogmassage met ruwe zijden handschoenen en pakkingen gericht op jouw type cellulite (Vata, Kapha en Pitta ontwikkelen allen een ander soort cellulite). Deze massage stimuleert de doorbloeding in de weefsel. Voor de tere Vata huid is de droog massage niet geschikt. Voor deze mensen hebben wij een zachte enzymatische peeling, die de reiniging van de huid voor zijn rekening neemt.

De actie van de pakkingen kan versterkt worden door het inzetten, voor de pakking, van speciale ampullen.

Vaak wordt de Swedana “stoomtunnel” ingezet  om de huidporien beter te laten openen door een zachte waterval van stoom (43° – 46° C), wat zorgt voor een diepere werking an de oliËn en kruiden uit de pakkingen.

ALs de pakking klaar is, wordt het lichaam gereinigd en volgt een activerende massage.

Hoe veel en hoe vaak

Een enkele behandeling zorgt vaak al voor voelbare en zichtbare resultaten, nagelang de start situatie natuurlijk. Echter is herhalen in kuur verband aan te raden.

Omdat elke vrouw(of man) anders is en de beginsituatie ook anders is , is het moeijlijk om een standaard aantal behandeling aan te wijzen. Bij de ene zorgen 5 behandelingen een keer per week  al voor mooie resultaten, voor de andere zijn er meer voor nodig.

Omdat ik maatwerk wil leveren, neem ik een uitgebreide anamnese en een zorgvuldige inspectie en analyse voordat ik met een advies of behandel plan kom.

Samen kijken we naar de huidige situatie, hoe je daaop bent gekomen, wat je wilt bereiken en waar heb je er voor over. Het is dus een gezamenlijke inspanning om voor jou het beste resultaat te bewerkstellen.

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek, knie, schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Maak een afspraak
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.