fbpx

Au!  Geblesseerd. En nu!

Een blessure is een vorm van lichamelijk letsel die men door het beoefenen van sport heeft gekregen.  

Iets te enthousiast gesport?  Of ben je weer met voel moed ertegenaan gegaan na een lange periode van rust, maar je lijf lijkt er niet mee eens te zijn? “ik voelde me erg lekker en was erg goed bezig en toen ..knak.. het schoot erin!

Herkenbare situaties?  Blessures zijn erg vervelend en komen, per definitie, altijd op de slechtste moment voor. Maar wat is een blessure? waar komt ie vandaak en vooral hoe kom je er vanaf?

Eerste stap naar weer blessurevrij sporten

Ten eerste is belangrijk om te bepalen (voor zover mogelijk) de waarschijnlijke oorzaak van de blessure. TIjdens de anamnese en de inspectie (lichamelijk onderzoek) word ernaar gezocht en een eerste assesment van de ernst van de blessure wordt gemaakt. In deze fase kan het best voorkomen dat de blessure zodanig heftig of gecompliceerd is, dat ik je naar de huisarts of sportarts verwijs om een diagnose te krijgen. Doordat zijn  betere instrumenten ter beschikking hebben en veel medische kennis, kunnen zij de blessure nog beter beoordelen (denk aan een echo apparaat of röntgen foto.)

Als het blijkt dat ik je wel mag en kan helpen, bespreek ik met je een behandel plan. Door mijn holistische benadering houd ik rekening met je gehele persoon en situatie naast de locale aandoening. Vaak komt voor dat  de blessuur zich op een locatie uit maar is in verband met een sub-optimale conditie van de spieren bijvoorbeeldd, ergens anders in het lichaam. Denk als voorbeeld tennis elleboog klachten die vaak oorsprong in de nek regio kunnen hebben. Alleen de elleboog behandelen heeft in mijn ogen, slechts een beperkte kans de blessure langdurig succesvol te behandelen en zal hoogwaarschijnlijk zich weer na een korte tijd weer aanwezig zijn.

Blessuresherstel heeft een plan nodig

De behandelplan omvat vaak een combinatie van verschillende therapieën of behandeltechnieken om de mogelijke synergiën te benutten. Te denken valt bijvoorbeeld, aan een bindweefsel massage in combnatie met Medical taping, verschillende oefeningnen en eventueel voedingadvies en/of kruiden/supplementen ter bevordering van het herstel.

In de gedeelte over aandoeningen komen ook vaak voorkomende blessures in voor met een moeglijk behandelplan. Dit is uiteraard maar een van de mogelijkheden want alle behandelingen zijn op maat gemaakt.

 

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek, knie, schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Maak een afspraak
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.