fbpx
Flexibiliteit van wervelkolom, gewrichten en spieren

Lakshmi Art Reum Ritual

Art Reum is een behandeling die de rug in het dagelijks leven verdedigt, ontspanning bevordert en problemen met spieren, pezen en gewrichten verlicht. Wordt vaak gekombineerd met Swedana (stoomtunnel) voor een dieper werking van de speciale oliën.

Door het gebruik van stoomtunnel (vergelijkbaar als een turkse stoombad), wordt je lichaam nat door condensatie. Daaarom draag je in principe niets aan in de tunnel (zoals bij de sauna). We hebben wegwerp broekjes voor je als dat je comfort verhoogt.

Art Reum ritual deel 1- Wat houdt de behandling in de salon in?

HET PROBLEEM – Doe je een werk die je dwingt om lang te staan of te zitten? Besteed je de dag voornamelijk staand? Heb je last van rugpijn? Voel je je wat minder fit  Word je overdag snel moe? Heb je een beroep die je rug “engageert/belast”  in het bijzonder?

HET GEHEIM – Lakshmi’s Art Reum heeft een positief effect op de ruggengraat, het wonder van balans en techniek, dat ons vaak herinnert aan haar bestaan met vervelende en hardnekkige pijnen die het vermogen om zich vrij te bewegen verminderen en onze energietoevoer verzwakken. Deze behandeling geeft je stap voor stap suggesties en middelen om te leren hoe je het lichaam ontspanning en elasticiteit van de spieren kunt geven. Dat gebeurt voornamelijk door de eigenschappen van Arnica die in staat is om alle problemen als gevolg van toevallige episodes op spieren, pezen en gewrichten te verlichten. Eucalyptus, rozemarijn, venkel, werken uitstekend als pijnstillers en lokale decontractors (spierontspanners). Jeneverbes, copaiba en tijm die de vermoeide spieren versterken en tonificeren, en hen helpen ontspannen. Ten slotte sesamolie om de lokale circulatie te reactiveren en de afvoer van giftige stoffen die geblokkeerd zijn op het niveau van spieren en gewrichten te bevorderen.

HET RESULTAAT – Spierontspanning van de lumbale wervelkolom en productie van algogene stoffen (endorfines) door het lichaam. De behandelingstechnieken leiden tot een beter evenwicht en harmonie tussen lichaam en geest.

De behandeling in de salon kan verdeeld worden in 3 momenten:

 • voorbereiding met lichte scrub met methode die het best past bij je huid (ruwe zijde of gommage)
 • massage  met Art Reum massage olie
 • eventuele fango(modder) applicatie op de meest aangedane gebied)
 • Swedana stoomtunnel of  pakking met handdoeken en dekens naar keuze
 • afname fango, reininging en eindmassage .

Art Reum ritual deel 2 – Wat kun je thuis nog verder doen of inzetten?

Door de hoge standard van kennis en professionalisering van Lakshmi’s laboratorium, kan de kennis uit de ayurveda in het gebruik van kruiden en olieën in haar producten terug gevonden worden. Naast de voor de salon ontwikkelde formules, zijn er ook producten voor thuisgebruik gecreeerd waarmee je de resultaten van de behandeling kunt ondersteunen, waarondere een Balsem op basis van Arnica Montana voor de locale pijnbestrijding, een zoutscrub, Enzymatische peeling gel, ruwe zijde handschoenen voor droogscrub en een massageolië.

Moreno adviseer je graag over de mogelijkheden en de toepassing van de verschillende producten en aanpassigne aan je Lyfestyle die je kunnen ondersteunen.

Alle Lakshmi producten zij gebaseerd op de ayurvediche leer en zijn ECO-BIO gecertificeerd.

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)

 • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
 • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
 • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
 • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
 • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
 • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
 • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
How Clinical Hypnotherapy Works
Maak een afspraak
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.