fbpx

Natuurlijke benadering van blokkades op energertisch en fisieke niveau

Acupressure is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur, allen worden geen naalden gebruikt maar de punten worden benaderd door druk met vingerstoppen, knokkels, elleboogen en soms een instrument zoals een christalstaaf of houten

Soals bij acupunctuur wordt gewerkt op de energiebanen volgens de traditionele chinese medicijn (TMC). Het is van belang dat de huidige situatie bestudeert wordt en de verbanden tussen de verschillende soorten energiën geanaliseerd en in kaart gebracht worden.

Deze vorm therapie kan als op zichself staande gebruikt of in combinatie met  massage bijvoorbeeld, zoals bij massage therapie.

Het doel van de therapie is blokkades op de energiebanen op te heffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Dat houdt in dat  er soms een stimulerende effeect op een meridiaan (toniseren) wenselijk is en soms een remmend effect (sederen).

De acupressuur/acupunctuur punten zijn niet te vergissen met trigger points ook kunnen soms so aanvoelen als bendert.

Ik gebruik de inzichten uit acupressure en soms de practische behandeling van sommige punten, bij massage therapie. Dat houdt automatisch in dat er een uitgebreide anamnese nodig is om de verbanden en de blokkades boven water the brengen.

Wat kan behandeld worden bij Kigelia (als dan niet met massage therapie of Natuurgeneeskunde)
  • Pijn gerelateerde klachten: Spierpijn of stijfheid (rug, nek,knie,schouder, elleboog enz.), arthritis/artrose, migraine, hoofdpijn, sportblessuren, Fibromyalgie, TMJ.
  • Ademhaling klachten: Asthma, Sinus Problemen.
  • Spijsvertering problemen: IBS ( Irritable Bowel Syndrome), NAVO(non alergig voeding overgevoelighied/ intolerantie, maagzuur /Reflux, Constipatie/Diarree.
  • Vrouwelijke gezondheid : Moeite met zwanger worden, PMS, onregelmatige/pijnlijke menstruatie, Endometriosi, PCOS (Poly Cystic Ovarian Syndrome), Menopause, Hormonale ombalans, Zwangerschap.
  • Mannelijke gezondheid: Incontinentie, reproductive disorders, prostaat problemen.
  • Kinderen gezondheid: Hoesten, buikpijn, NAVO, ADHD/ADD, slaapproblemen, spijsvertering problemen,eczeem, acnee.
  • Mentaal/Emotie: Neerslachtigheid, Burn-out, overspanning, angsten, slaapproblemen, stress
Maak een afspraak
Average Rating 5 out of 5 stars

Kigelia en MG © 2018. All rights reserved.